Bitcoin wordt opnieuw onder de loep genomen nu de politie vraagt om nieuwe bevoegdheden om crypto-activa in het VK te bevriezen

De grootste politiemacht van het VK lobbyt bij de regering om het criminelen moeilijker te maken om crypto-activa over te dragen: rapport

 

Crypto-activa zoals bitcoin vallen onder de regelgevende microscoop in het VK.

Bitcoin wordt in het VK onder de loep genomen, omdat de grootste politiemacht van het land nieuwe bevoegdheden opriep om cryptocurrency-activa te bevriezen, slechts enkele dagen nadat de financiële waakhond zei dat veel crypto-bedrijven niet voldeden aan de antiwitwasnormen.

 

Detectives van de London Metropolitan Police, ook bekend onder de naam van het hoofdkantoor Scotland Yard, willen de mogelijkheid om crypto-activa van criminelen te bevriezen op dezelfde manier waarop ze kunnen voorkomen dat ze geld overmaken, meldde de Times of London maandag. ADA koers verwachting is gestegen.

 

 

Criminaliteit en crypto activa

De politie lobbyt ook bij de regering voor wetswijzigingen die het criminelen moeilijker maken om crypto-activa over te dragen, aldus het rapport.

 

“De gesprekken die we voeren gaan over hoe we cryptocurrency afstemmen op dezelfde benadering die we hebben over op contant geld gebaseerde criminaliteit”, zegt Mick Gallagher, hoofdinspecteur van detective bij Scotland Yard’s centrale specialistische misdaadcommando, tegen de Times. “Cryptocurrency is onzichtbaar, het is direct, het gaat de wereld rond, het is niet tastbaar.”

 

Crypto activa anoniem kopen

Crypto-activa, zoals bitcoin BTCUSD, -1,82% BTCUSD, -1,82%, ethereum ETHUSD, -2,04% en zelfs dogecoin DOGEUSD, -3,45%, kunnen anoniem worden gekocht, verkocht en verzonden, aangezien transacties worden versleuteld met een gedecentraliseerd grootboektechnologie die bekend staat als blockchain.

 

Aangezien deze activa niet worden uitgegeven of gecontroleerd door een centrale bank of officiële autoriteit, is het gebruik ervan grotendeels ongereguleerd en buiten de sfeer van overheidsingrijpen. Als zodanig kunnen ze een populair witwasmiddel zijn voor criminelen. Koers dogecoin is gestegen.

 

Plus: ‘Overmoed’: waarom het meestal mannen onder de 30 zijn die bitcoin verhandelen

 

De oproep van Scotland Yard voor nieuwe bevoegdheden om het witwassen van geld met crypto’s aan banden te leggen, komt slechts enkele dagen na een waarschuwing over de praktijk van de Financial Conduct Authority, de financiële toezichthouder en waakhond van het VK.

 

Op 3 juni zei de FCA dat een “groot aantal” cryptobedrijven niet voldoen aan de vereiste normen onder de witwasregelgeving. De aankondiging kwam toen de toezichthouder de deadline waarop bestaande cryptobedrijven zich moeten registreren, met acht maanden heeft teruggeschoven.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.